"Džeko sada ima ono što mu je nedostajalo prošle sezone"

Nainggolan govorio pred derbi

"Džeko sada ima ono što mu je nedostajalo prošle sezone"

Roma će u nedjelju igrati jednu od tradicionalno najbitnijih utakmica u sezoni. Na rasporedu je veliki rimski derbi, a Lazio je ove sezone i više nego konkurentan jer je od svog velikog rivala udaljen samo jedan bod.

Pred narednu utakmicu je za oficijelnu stranicu Rome govorio Belgijanac Radja Nainggolan, koji je u jednom dijelu intervjua spomenuo i Edina Džeku.

Na pitanje šta je to Edin promijenio u odnosu na prošlu sezonu, Nainggolan je dao jednostavan odgovor.

"Jedino što je Džeko sada ima, a nije imao prošle sezone su golovi. To mu je nedostajalo. Za mene je on uvijek bio na nivou i igrao dobro", rekao je Nainggolan.

"Lazio igra dobro ove sezone i moramo biti oprezni. Pred nama je derbi a to je utakmica koja je drugačija od svih ostalih. Mi ćemo ići na pobjedu jer je to naš jedini cilj", dodao je Belgijanac.

Nainggolan je dao komentar i na nezgodnu povredu Mohameda Salaha koji će propustiti nekoliko sljedećih utakmica Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Salah je izuzetno važan igrač, ali na ovakvoj utakmici ko god dobije šansu, znam da će dati više od maksimuma. Motivacija je uvijek ogromna kada se igra veliki derbi", zaključio je Nainggolan.

Meč Lazija i Rome igra se u okviru 15. kola Serije A a na rasporedu je sutra (nedjelja) od 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi