Džeko: Sretan sam zbog gola nakon duge pauze

Dijamant za klupsku TV

Džeko: Sretan sam zbog gola nakon duge pauze

Fudbalski reprezentativni napadač Bosne i Hercegovine i njen kapiten, Edin Džeko, ponovo je top priča u Engleskoj. Fudbaler Manchester Cityja je u subotu u pobjedi svog tima od 5:0 nad Newcastleom prekinuo golgeterski post dug 147 dana.

Prije gola za vodstvo Građana od 3:0, Edin je izborio penal i asistirao Nasriju.

"Utakmica je bila nevjerovatna, a pet golova u mreži protivnika podsjeća nas na prošlu sezonu i mi moramo nastaviti na ovaj način", rekao je Džeko za klupsku TV.

Mnogo je pitanja u posljednje vrijeme bilo vezanih da li City može odbraniti titulu, a partija protiv Svraka svakako je bila najbolji odgovor.

"Prvo poluvrijeme ove utakmice je bilo vjerovatno najbolje u ovoj sezoni. Možda u proteklom periodu nismo igrali tako dobro, nismo davali mnogo golova, ali smo u posljednje dvije utakmice postigli devet golova i nadam se da smo se vratili u 'normalu' i formu u kakvoj smo bili recimo prošle sezone", istakao je Dijamant.

Bh. napadač nije krio oduševljenje zbog prekinutog dugog golgeterskog posta.

"Jako sam sretan zbog golova pogotovo nakon dvije povrede zbog kojih nisam igrao puno, nisam davao golove, ali nadam se da ću se sada vratiti tome", kazao je napadač Cityja.

Činjenica da je Chelsea, glavni konkurent tima sa Etihada za šampionsku titulu, kiksao je svakako bio dodatni motiv za fudbalere Manuela Pellegrinija.

"Bila je to mentalna prednost za nas. Znali smo da je Chelsea kiksao prije nego li izašli na zagrijavanje. To je za nas bio zaista pozitivno i dalo nam je dodatno samopouzdanje sa kojim smo ušli u utakmicu na način da smo znali da možemo smanjiti bodovni zaostatak na pet bodova. Mislim da smo odradili perfektan posao", kaže Džeko.

Ovaj rezultat sigurno će Džeki i saigračima dati i još jednu dodatnu dozu samopouzdanja pred prvi duel osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nadam se da će nam i ovaj rezultat dati dodatno samopouzdanje za tu utakmicu, koja je možda najveća utakmica ove sezone. Igramo kod kuće, nadam se da će nam prošlogodišnje dvije utakmice protiv njih biti dobro iskustvo za dobra rezultat u dva meča koje nam slijede", rekao je Džeko na kraju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.