Džeko: U Rimu se živi za fudbal, sanjamo titulu
Foto: EPA

Naš napadač najavio novu sezonu

Džeko: U Rimu se živi za fudbal, sanjamo titulu

Edin Džeko se trenutno sa Romom u SAD-u priprema za novu sezonu u Seriji A, ali i Ligi prvaka u kojoj će tim iz italijanske prijestolnice učestvovati nakon kraće pauze.

U razgovoru za italijanske medije, Džeko je istakao da je vrlo zadovoljan svojim individualnim učinkom u prošloj sezoni, ali da žali što nije osvojio trofej.

"Ovo je bila jedna od mojih najboljih sezona. Kada igrači ulaze u godine postaju slabiji, a meni se dešava upravo suprotno. Osjećao sam se sjajno od početka priprema i kroz cijelu sezonu. Mnogo sam radio i ovo je bila važna godina za mene", rekao je Džeko, koji je potom nastavio:

"Osvajao sam Bundesligu i Premier ligu i još uvijek vjerujem da mogu podići trofej i u Seriji A. Juventus je jak, teško mu je parirati posljednjih nekoliko godina i mi smo svjesni toga. Prošle sezone smo im dobro parirali, bili smo blizu ali koštali su nas kiksevi protiv manjih klubova. U Rimu se živi za fudbal i zaista sanjamo titulu, a malo je tužno što svake godine budemo blizu ali nam trofeji izmiču".

Roma će ove sezone igrati i u Ligi prvaka, čemu se Džeko posebno raduje.

"Jedva čekam Ligu prvaka jer će to biti pravi izazov za nas. Iskreno bih volio da se sastanemo sa Manchester Cityjem u tom takmičenju. Vežu me lijepe uspomene za taj klub i bilo bi lijepo kada bismo odigrali dvije utakmice u Ligi prvaka", zaključio je Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti