Džeko večeras ima priliku da sruši dva rekorda
Foto: EPA

Bh. kapiten igra u sjajnoj formi

Džeko večeras ima priliku da sruši dva rekorda

E. Čaušević

Roma večeras igra na gostovanju protiv Pescare u okviru 33. kola italijanske Serije A.

Vučica večeras ima imperativ pobjede protiv fenjeraša Pescare kako bi povećala svoju prednost u odnosu na Napoli koji trenutno ima samo jedan bod manje od drugoplasirane Rome. Navijači rimske ekipe se nadaju da će Roma večeras bez problema upisati novu pobjedu, a najviše nade polažu u prvog strijelca Serije A, Edina Džeku.

Bh. reprezentativac dijeli prvo mjesto liste strijelaca sa Andreom Belottijem jer su obojica postigli po 25 golova. Međutim, Džeko večeras ima priliku da se osamostali na prvom mjestu jer Belotti nije uspio da se upiše u listu strijelaca ovog vikenda. Također, Džeko bi svojim novim golom srušio dva rekorda.

Naime, ukoliko Džeko večeras postigne barem jedan gol izjednačit će rekord Francesca Tottija koji je u sezoni 2006/07. postigao 26 golova što je najviše u historiji Rome. Novim golom značilo bi će Džeko izjednačiti i svoj lični rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sadašnji rekord Džeko je postigao u sezoni 2008/09. dok je nosio dres Wolfsburga kada je u jednoj sezoni za klub postigao 36 golova. Bh. kapiten je trenutno u dresu Rome u svim takmičenjima postigao 35 golova, a mnogi vjeruju da bi ova dva rekorda večeras mogla pasti.

Nakon kritika koje je Džeko dobio u prošloj sezoni kada i nije baš briljirao u svojoj prvoj sezoni za Romu, ali je ove sezone pokazao sav svoj kvalitet, te je utišao sve moguće kritičare. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi