Emotivna poruka Kenana Kodre za navijače Osasune

Karijeru nastavlja u Mainzu

Emotivna poruka Kenana Kodre za navijače Osasune

E. Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Kenan Kodro, odlučio je napustiti Osasunu i svoju karijeru će nastaviti u dresu njemačkog Mainza.

Kodro je tri sezone proveo u dresu Osasune s kojom se prošlog ljeta vratio u najjači rang španskog fudbala. Naš 23-godišnji napadač je u prošloj sezoni prućio poprilično dobre partije, a nakon što Osasuna nije uspjela izboriti opstanak postalo je jasno da će Kodro promijeniti sredinu.

Bh. reprezentativac je svoju karijeru odlučio nastaviti u njemačkoj Bundesligi u dresu Mainza iako je imao ponuda da ostane u Španiji. Kodro je potpisao na četiri godine, a emotivnim pismom oprostio se od svog sada već bivšeg kluba, te navijača.

"Prošla je već godina od uspjeha u Gironi i plasmana u La Ligu. Toga dana smo svi bili zajedno i dobili smo ono što smo zaslužili. Želim se zahvaliti Osasuni i prije svega navijačima za podršku koju sam imao tokom tri godine u Pamploni. Hvala ovoj sjajnoj familiji što sam uspio da sazrijem kao fudbaler. Dali ste mi sve što mi je trebalo i uvijek ću biti navijač Osasune", rekao je Kodro, te dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Igrati na Svjetskom prvenstvu s reprezentacijom BiH je za mene san još iz djetinjstva. Moj odlazak je bio jedino rješenje da ostanem u bh. selekciji i mislim da je ova odlaka na dobrobit mene i Osasune. Hvala svima. Osasuna se nikada ne predaje, vratiti će se u La Ligu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi