Empoli savladao Fiorentinu i poslao Romu u Ligu prvaka

Utakmica 32. kola italijanske Serije A

Empoli savladao Fiorentinu i poslao Romu u Ligu prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Empolija savladali su danas ekipu Fiorentine (2:0) u okviru 32. kola italijanske Serije A.

Empoli je u rano nedjeljnom terminu priredio prvo iznenađenje savladavšio Fiorentinu sa 2:0. Domaći su do prednosti stigli u samom finišu prvog poluvremena kada je mrežu Fiorentine zatresao Pucciarelli.

U drugom poluvremenu Fiorentina je pokušala da se vrati u utakmicu, imala nekoliko dobrih prilika, ali nisu mogli da probiju bedem Empolija. U jeku napada tima iz Firence, domaći su imali sjajanu kontru, a konačnih 2:0 postavio je Zielinski.

Potencijalni bh. reprezentativac Rade Krunić u igru je ušao u 75. minuti utakmice.

Empoli je ovom pobjedom osigurao opstanak u Seriji A i nalazi se na 11. mjestu sa 39 bodova, dok je Fiorentina peta sa 56 bodova.

Seria A, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Empoli - Fiorentina 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi