Eto'o u kineskom niželigašu
Foto: EPA

Odlazi u Drugu ligu

Eto'o u kineskom niželigašu

M. Šljivak

Iskusni kamerunski fudbaler Samuel Eto'o karijeru bi mogao nastaviti u Kini.

Za njegove usluge zainteresovan je kineski drugoligaš Dalian Yifang, koji želi dovesti 36-godišnjeg napadača do kraja prelaznog roka u Kini, a koji ističe 26. februara. 

Ponuda ovog tima se teško može odbiti. Navodno je riječ o izuzetnoj sumi novca, kojim bi bili zadovoljni i iskusni napadač, ali i njegov sadašnji tim.

Nekadašnja zvijezda evropskog fudbala trenutno nastupa za turski Antalyaspor. Međutim, rukovodstvo ovog tima ga je spremno prodati, a generalni menadžer kineskog tima već je otputovao u Tursku na pregovore s Kameruncem i klubom oko odštete.

Gotovo je izvjesno da će Eto'o karijeru nastaviti u kineskom drugoligašu, koji je prošlu sezonu završio na petom mjestu u Drugoj ligi, a stigli su i do trećeg kola kineskog Kupa.

Eto'o je u bogatoj karijeri najbolje partije pružao u Barceloni. Igrajući pet sezona u katalonskom timu osvojio je apsolutno sve, a igrao je još za Inter, Chelsea, Everton, dok je član Antalyaspora postao 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi