Građani, naklonite se čovjeku odluke: Nova dva  gola Džeke!

Dijamant presudio i Villi

Građani, naklonite se čovjeku odluke: Nova dva gola Džeke!

E. Škorić

Nogometaši Manchester Cityja vode protiv Aston Ville rezultatom 2:0 u zaostalom susretu 29. kola engleskog Premiershipa.

City je napadao na Etihadu gol gostiju iz Birminghama 65 minuta, Aston Villa se uspješno branila, a onda - Edin Džeko! 

Opet je bh. reprezentativac pokazao da je čovjek odluke. Postigao je nedavno dva gola protiv Evertona na Goodison Parku, čime je City približio tituli, a večerašnjim golovima  mogao bi obezbijediti drugi naslov u tri sezone za svoju momčad.

Džeko je u 64. minuti zakucao loptu u mrežu s ruba peterca nakon prizemnog centaršuta Pabla Zabalete s desne strane. U 72. minuti Džeko je postigao i drugi gol za Građane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.