Griezmann za pobjedu Atletica

Španska Primera

Griezmann za pobjedu Atletica

Fudbaleri Atletico Madrida slavili su danas u okviru 6. kola španske Primere protiv Deportivo La Corune sa 1:0.

Ekipa koju sa klupe predvodi Diego Simeone nije dobro ušla u ovaj meč. Imali su problema kada je u pitanju stvaranje šansi pred golom protivnika, tako da su samo preko Griezmanna i Felipea Luisa zaprijetili u prvom poluvremenu, ali neuspješno.

Kraj prvog dijela igre donio je dobre vijesti za domaću ekipu jer je vezista gostiju Fajr dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa je posao fudbalerima Atletica bio znatno lakši.

Oni su to uspjeli da iskoriste u nastavku meča i da pogode preko Griezmanna u 70. minuti. Francuzu je asistirao sunarodnjak Kevin Gameiro koji je 11 minuta prije toga ušao u igru.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je Atletico osvojio veoma bitna tri boda. Oni se sada nalaze na 3. mjestu Primere i za vodećim Real Madridom zaostaju samo dva boda. S druge strane, Deportivo je ostao na pet osvojenih bodova te se nalaze na 15. mjestu.

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi