Guardiolina mašina od januara još jača?
Foto: EPA

Stiže i defanzivac Lyona?

Guardiolina mašina od januara još jača?

M. Šljivak

Pep Guardiola je od Manchester Cityja napravio pravu mašinu.

Nakon neuspješne prve sezone u kojoj su ostali bez trofeja, ove sezone Građani melju sve pred sobom i pretendiraju na osvajanje svih mogućih trofeja.

Napad Cityja djeluje izuzetno moćno, ali dobra stvar za tim sa Etihada je činjenica da i odbrana radi dobar posao, pa su u 11 utakmica Premiershipa primili svega sedam golova.

Međutim, Pep Guardiola ima namjeru da dodatno pojača defanzivni red svog tima, pa je ozbiljno zainteresovan za dovođenje 20-godišnjeg štopera Mouctara Diakhabyja iz Lyona.

Predstavnici engleskog tima su pratili mladog defanzivca u proteklom periodu. Veoma su zadovoljni onim što on pokazuje i u januaru će pokušati da ga dovedu u svoje redove.

Imaće City veliku konkurenciju. Barcelona također želi ovog fudbalera u svojim redovima i biće zanimljivo vidjeti za koju opciju će se francuski fudbaler odlučiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno je da bi Pepova mašina bila još jača dolaskom talentovanog štopera koji bi dodatno pojačao konkurenciju unutar tima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi