Gutierrez za pobjedu Betisa nad Osasunom
EPA

La Liga, 9. kolo:

Gutierrez za pobjedu Betisa nad Osasunom

Fudbaleri Betisa savladali su u gostima ekipu Osasune u prvom meču 9. kola španske La Lige. 

Tim iz Seville je do prednosti došao u 19. minuti. Za vodstvo od 1:0 je sjajno pogodio Joaquin, a to je ujedno bio i jedini pogodak u prvom poluvremenu. 

U nastavak susreta Osasuna je ušla s ciljem da dođe do brzog izjednačenja. Domaćima je to pošlo za rukom već u 48. minuti kada je Torres matirao Adana i poslao loptu u mrežu. 

Od 86. minute Osasuna je igrala s igračem manje nakon što je Riviere dobio crveni karton zbog oštrog prekršaja, a to su gosti znali iskoristiti. Gol vrijedan pobjede je nadoknadi zabio Gutierrez iz slobodnog udarca sa više od 30 metara. 

Betis se nakon današnje pobjede nalazi na devetom mjestu, dok je Osasuna na pretposljednjem mjestu.

La Liga, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osasuna - Betis 1:2


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi