Hajduk nije uspio, Rijeka i Vahin Trabzonspor prošli

Evropska liga, play-off

Hajduk nije uspio, Rijeka i Vahin Trabzonspor prošli

E. Škorić

Splitski Hajduk nije uspio da se plasira u grupnu fazu Evropske lige, dok je Rijeka bila uvjerljiva u Moldaviji.

Hajduk je u Splitu, na prepunom Poljudu, odigrao 0:0 s Dnjeprom, no to Splićanima nije bilo dovoljno budući da je ukrajinski tim prije sedam dana slavio s 2:1.

Za Hajduk su od prve minute igrali bh. reprezentativci Tino Sven Sušić i Avdija Vršajević. Sušić je igrao 84, a Vršajević svih 90 minuta.

Drugi hrvatski predstavnik, NK Rijeka, uvjerljiv je bio u Tiraspolu protiv Sheriffa. Slavili su Riječani s 3:0, te s s ukupnih 4:0 izborili nastup u grupnoj fazi Evropske lige. Za goste je od 54. minute igrao i bivši bh. reprezentativac Zoran Kvržić.

Lyon je golom Ferrija iz 23. minute stigao do 1:0 pobjede u Rumuniji nad Astrom. Francuzi zbog gola u gostima (poraženi 2:1 prije sedam dana) idu dalje. Trabzonspor Vahida Halilhodžića odigrao je bez golova u Rostovu, što je bilo dovoljno za nastup u grupnoj fazi. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSV je još jednom savladao bjeloruski Soligorsk, ovaj put s 2:0. Depay je u 89. minuti postigao vodeći gol večeras za goste iz Eindhovena, da bi drugi gol u 94. postigao isti igrač.

Evropska liga, play-off, uzvrati:
Astra - Lyon 0:1 (Ferri 23)
Rostov - Trabzonspor 0:0
Hajduk - Dnjepr 0:0
Sheriff - Rijeka 0:3 (Moreira 29 - ag, Kramarić 44, Moises 61)
Soligorsk - PSV 0:2 (Depay 89, 94)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.