Hajduku remi u Rumuniji, Vojvodini domaća pobjeda

Evropska liga, drugo kolo

Hajduku remi u Rumuniji, Vojvodini domaća pobjeda

Fudbaleri Hajduka iz Splita danas su odigrali nerješeno (2:2) u prvom meču drugog kola Evropske lige u gostima kod CSMI Iasija

Domaći su sjajno otvorili meč te su već u 19. minuti preko Cristea poveli sa 1:0. Samo četiri minute kasnije, novi šok za "Bile". Gheorghe je asistent, a na 2:0 povisio je Piccioni.

Ipak, veoma bitan gol za ekipu iz Splita postigao je u 48. minuti Ohandza koji je u igru ušao samo tri minuta prije pogotka. To kao da je dalo krila Splićanima koji su kasnije igrali mnogo bolje te su u sudijskoj nadoknadi preko Saida uspjeli doći do izjednačenja.

Od ostalih timova iz regiona, najbolje je prošla Vojvodina koja je kući slavila protiv Connah'sa iz Velsa sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Paločević u 86. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ekipa Budućnoti iz Podgorice poražena je na gostovanju od Genka sa 2:0. Strijelci za ekipu iz Belgije bili su Kebano sa jedanaest metara u 17. minuti te Samata u 79 minuti susreta.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi