Herojska pobjeda Basela u Salzburgu

Švicarci igrali 80 minuta sa igračem manje

Herojska pobjeda Basela u Salzburgu

Salzburg je večeras na svom terenu u okviru osmine finala Evropske lige u revanš susretu dočekao Basel. Gosti su slavili 2:1. 

Prvu priliku na susretu imao je Alan, ali je njegov udarac glavom završio pored gola Basela. Gosti su u devetoj minuti susreta ostali sa deset igrača. Crveni karton dobio je Marek Suchy. Od tog trenutka domaćin je krenuo još ofanzivnije prema golu Basela. Priliku je imao Mane, ali je ostalo bez promjene rezultata. 

Najbolji strijelac Evropske lige ove sezone, Jonathan Soriano u 22. minuti susreta donio je radost navijačima Salzburga. Isti igrač zaprijetio je u 32. minuti susreta, ali je ostalo bez promjene rezultata. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Svento, ali njegov udarac je bio neprecizan. Salzburg je na odmor otišao sa minimalnim vodstvom. 

Nakon samo pet minuta igre u nastavku susreta gosti su došli do gola. Strijelac je bio Marco Streller. Samo devet minuta kasnije Basel dolazi do potpunog preokreta, a strijelac je nakon asistencije Ajetija bio Sauro. 

Napadao je domaćin do samog kraja susreta, ali do preokreta fudbaleri Salzburga nisu mogli. Ostalo je 2:1 za Basel, koji je tako izborio plasman u četvrtfinale, iako je skoro 80 minuta igrao sa igračem manje. U redovima Salzburga crveni karton u završnici susreta dobio je Alan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti