Higuain i Callejon na San Paolu srušili Pjanićevu Vučicu

Odigrana prva utakmica 10. kola talijanske Serije A

Higuain i Callejon na San Paolu srušili Pjanićevu Vučicu

Napoli je danas u okviru 10. kola talijanske Serije A na svom terenu dočekao rimsku Vučicu. Domaćin je slavio rezultatom 2:0. 

Već u trećoj minuti susreta domaćin je došao do vodstva. Gonzalo Higuain najbolje se snašao u šesnaestercu gostiju i donio prednost svojoj ekipi. 

Nastavio je Napoli sa napadima i pored vodstva. Insigne je probao u 11. minuti susreta, ali je siguran De Sanctis. Samo par minuta kasnije Jose Callejón pogodio je prečku gola gostiju. 

Isti igrač imali su prilike i u nastavku prvog poluvremena. Callejón je pokušao u 26. minuti susreta, a Callejón u 42., ali su bili neprecizni. U samoj završnici prvog poluvremena još dvije sjajne prilike za Napolitance. Marek Hamšik je pogodio prečku u 44. minuti susreta, a Callejónov udarac odbranio je De Sanctis. 

Prvu ozbiljniju priliku Roma je imala u 53. minuti susreta. Miralem Pjanić je odlično uposlio Florenzija, ali je fudbaler gostiju neprecizan. Isti igrač bio je u prilici i par minuta kasnije, a ovaj put siguran je Cabral. 

Callejón je odličnu igru krunisao golom u 85. minuti susreta i tako postavio konačni rezultat na San Paolu. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za Napolitance. 

Italija, Serija A, 10. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli - Roma 2:0 (Higuain 3, Callejón 85)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.