Higuain: Taj čovjek nema dostojanstva, žalim ga
Foto: EPA

Argentinac o Kamilu Gliku

Higuain: Taj čovjek nema dostojanstva, žalim ga

E. Čaušević

Juventus se plasirao u finale Lige prvaka nakon što je u dvije utakmice polufinala klub iz Torina bio bolji od Monaca.

Stara dama je sav posao skoro završila u prvoj utakmici u Kneževini kada je slavila sa 2:0. U revanšu je Juve slavio sa 2:1, ali Monaco nije odustajao do posljednje sekunde, te se borio za čudo. Na terenu je bilo dosta varnica među igračima, a ponajviše između Gonzala Higuaina i Kamila Glika.

Glik je u nekoliko navrata namjerno udario argentinskog napadača, ali se provukao bez žutog kartona. Higuain je ulazio u verbalne rasprave s Poljakom, no nije želio da vrati istom mjerom jer je bilo očigledno da defanzivac Monaca želi isprovocirati Argentinca da dobije karton. Nakon što su se tenzije slegle o svemu je odlučio progovoriti napadač Juventusa.

"Nemam riječi za prekršaje od strane tog igrača. Nije imao nikakve potrebe da to uradi jer me mogao povrijediti. Ali, pokazao je da on nema dostojanstvo i žao mi je takvih ljudi. Možda je htio da mu vratim pa da dobijem crveni, ali nije uspio. Neka se srami svega toga", rekao je Higuain.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi