Hrvatska razbila Grčku na Maksimiru
Foto: EPA

Grcima će trebati čudo za plasman u Rusiju

Hrvatska razbila Grčku na Maksimiru

Hrvatska je večeras razbila Grčku na Maksimiru sa visokih 4:1 u okviru prvog meča baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Iako se očekivala daleko neizvjesnija utakmica, Hrvatska je ipak pokazala da je daleko bolja ekipa od Grčke te su slavili laganu pobjedu. 

Naše komšije su ofanzivno ušle u meč i odmah su pritisnule posljednju liniju odbrane Grčke. To je pomoglo na samom startu susreta kada je golman Grčke Karnezis napravio veliku grešku i skrivio penal. Za to je Karnezis dobio žuti karton, a Luka Modrić je sa jedanaest metara pogodio za vodstvo Hrvatske. 

Samo šest minuta kasnije Hrvatska je došla i do drugog gola. Asistent je bio Strinić, a strijelac Nikola Kalinić. Grci su nakon drugog primljenog gola shatili da moraju sve karte baciti u napad, a to su i učinili i veoma brzo stvorili dvije velike prilike. Ipak, prvu je upropastio Mitroglou jer je slabo šutirao, a Hrvate je u drugoj situaciji spasio Strinić u posljednjem trenutku nakon velike greške Lovrena. Grci su poslije tog kornera ipak uspjeli da postignu gol, a strijelac je bio Sokratis. 

Kada se mislilo da će to podići Grke, a obeshrabriti Hrvate, domaći su krenuli još jače u napad i do trećeg gola su došli u 33. minuti kada je Ivan Perišić pogodio nakon asistencije Vrsaljka. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. 

U nastavku nije bilo toliko uzbuđenja, a viđen je još jedan pogodak i to u mreži Grčke. Igrao se 49. minuti kada je Vrsaljko opet bio asistent, a Kramarić strijelac za konačnih 4:1.

Revanš susret se igra za tri dana u Grčkoj, a domaćinu na tom susretu će biti veoma teško da napravi čudo i plasira se na Svjetsko prvenstvo. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi