Ibiševićev Stuttgart u finišu prokockao vodstvo
Foto: Kicker

Borussia izbjegla poraz

Ibiševićev Stuttgart u finišu prokockao vodstvo

E. Škorić

Nogometaši Stuttgarta jedva su ostali u Bundesligi prošle sezone, ali su u novoj krenuli solidno.

Stuttgart je u prvom kolu gostovao u Moenchengladbachu kod Borussije, protivnika Sarajeva u play-offu Evropske lige, te je malo nedostajalo da upišu pobjedu. Vodili su do 90. minute 1:0...

Napad Švaba od prve minute predvodio je bh. reprezentativni napadač Vedad Ibišević, koji je igrao 90 minuta, a vodeći gol postigao je Alexandru Maxim u 51. minuti nakon sjajnog pasa Christiana Gentnera. 

Thorgan Hazard je bio blizu da izjednači rezultat u 74. minuti, dobro je šutirao, no stativa je spasila goste iz Stuttgarta. I onda je u 90. minuti rezervista Kramer izjednačio na 1:1, za nekako i najrealniji rezultat današnjeg susreta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 1. kolo:
Borussia M. - Stuttgart 1:1 (Kramer 90/ Maxim 51)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.