Illarramendi odbio Liverpool
Foto: EPA

Redsi odbijeni

Illarramendi odbio Liverpool

M. Šljivak

Asier Illarramendi odbio je ponudu Liverpoola.

Sjajni veznjak Real Madrida, dugo vremena se povezivao s prelaskom na Anfield, ali od toga neće biti ništa.

Kako navodi španska Marca, ovaj 25-godišnji veznjak je odbio ponudu engleskog velikana, te će ostati u Realu i naredne sezone.

Navodno, novi trener kraljevskog kluba Rafael Benitez, obećao je Illarramendiju veću minutažu u novoj sezoni, te se on odlučio na ostanak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Illarramendi je i u januaru odbio jednu ponudu. Tada ga je želio dovesti Athletic Bilbao, no do transfera nije došlo.

U Real Madrid je stigao iz Real Sociedada, u kojom je i počeo karijeru. Odigrao je 56 utakmica tokom tri sezone, ali se nije uspio upisati u strijelce. 

Kraljevi su za njega 2013. godine platiti 32 miliona eura, ali unatoč ogromnoj cijeni Asier nikad nije bio prvi izbor na poziciji defanzivnog veznog. 

Unatoč tome, za tim sa Santiago Bernabea upisao je 90 nastupa, a osvojio je i trofej Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.