Iniesta: Bili su bolji
Foto: EPA

Kapiten Barcelone čestitao Real Madridu na tituli

Iniesta: Bili su bolji

Titula prvaka Španije se odlučivala do zadnjeg kola La Lige, a iako je Barcelona imala teoretske šanse da prestigne Real Madrid na zatvaranju sezone, Madriđani su bili sigurni protiv Malage i tako potvrdili titulu.

Barcelona je u zadnjem kolu savladala Eibar, ali je, svejedno, završila na drugom mjestu, sa tri boda manje od Reala, a kapiten Katalonaca je priznao da su njihovi najljući rivali, jednostavno, bili bolji ove sezone.

"Pa, pobjedili smo. Uradili smo svoju zadaću, ali je Real bio bolji od nas. Čestitam im", izjavio je Iniesta.

Iskusni veznjak Barce je, takođe, odbacio mogućnost da su njegovi saigrači protiv Eibara propuštali prilike jer su saznali za rano vodstvo Reala na La Rosaledi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nismo promašivali zbog toga. Pobijedili smo...Sve ostalo je manje bitno. Šteta što nije bilo dovoljno. Znali smo da je Real postigao gol, ali i ništa više od toga", rekao je Španac, te dodao:

"Uradili smo svoj dio posla, ali nije sve blo u našim rukama."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi