Inter nudi Guarina Unitedu u zamjenu za Hernandeza

Inter nudi Guarina Unitedu u zamjenu za Hernandeza

E. Škorić

U želji da dovedu napadača Manchester Uniteda, čelnici Intera spremni su se odreći jednog svog bitnog igrača.

Meksički napadač Javier Hernandez odavno je želja Intera, a milanski klub uradit će sve da ga napokon dovede u svoje redove. 

Kako pišu Sportmediaset i Tuttosport, Inter je spreman ponuditi Manchester Unitedu veznjaka Fredyja Guarina u zamjeni za Chicharita.

O mogućoj zamjeni raspravljat će se u utorak obzirom da će oba kluba nastupati na prijateljskom turniru u Sjedinjenim Američkim Državama. United želi barem 15 miliona eura za Hernandeza, pa bi čelnicima Intera daleko lakše bilo poslati Guarina koji je zimus bio na pragu transfera u Juventus.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novi menadžer Uniteda Louis van Gaal nije otkrio da li računa na Hernandeza, no po nekim njegovim izjavama da se zaključiti da je 26-godišnjem Meksikancu otkucalo vrijeme boravka na Old Traffordu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.