Inter želi što prije da Icardi potpiše novi ugovor

Zbog otkupne klauzule

Inter želi što prije da Icardi potpiše novi ugovor

E. Čaušević

Fudbaleri Intera proteklog vikenda savladali su u gostima Romu (3:1) u derbiju drugog kola Serije A.

Roma je rano stigla do prednosti kada je mrežu Intera zatresao Edin Džeko, no gostujući tim je u drugom poluvremenu na krilima Maura Icardija stigao do preokreta i nova tri boda. Icardi je na Olimpicu postigao dva gola, te je bio najzaslužniji što je njegov tim upisao drugu pobjedu u ovoj sezoni.

Icardi je ponovo dokazao da je u sjajnoj formi i da će ove sezone biti prijetnja za sve protivnike. Argentinac je ovog ljeta odlučio ostati u Interu iako je imao dosta ponuda, a klub s Meazze to želi iskoristiti i potpisati novi ugovor sa ubojitim napadačem. Icardijev trenutni ugovor ističe 2021. godine, no Nerazzurri žele da mu ponude novi koji će biti za sezonu duži.

Ipak, glavne promjene u novom ugovoru bit će povećanje plate i otkupne klauzule. Icardi trenutno zarađuje pet miliona eura po sezoni, a prema novom ugovoru njegova primanja mogla bi se udvostručiti. Također, otkupna klauzula je trenutno 110 miliona eura, a iz Intera žele da ona iznosi oko 300 miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi