Istra otkinula veliki bod u Poljudu

Istra otkinula veliki bod u Poljudu

Podmlađeni tim Istre već u prvom kolu HNL-a iznenadio je u Poljudu i favorizovanom Hajduku otkinuo bod. 

Meč je okončan rezultatom 1:1. Bili su bolje otvorili meč i već u 20. minutu došli u vodstvo. Strijelac je nakon lijepe akcije bio novajlija Sandro Gotal koji je zaobišao gostujućeg golmana i pogodio mrežu Istre.

Gosti nakon primljenog gola nisu klonuli duhom. Krenuli su po izjednačenje i do njega došli dva minuta prije odmora pogotkom Ivančića. U nastavku je Hajduk tražio gol za pobjedu, ali su se gosti iz Pule uspjeli odbraniti.

Tražili su Bili i jedanaesterac pet minuta prije kraja nakon starta nad Maglicom u kaznenom prostoru, ali je arbitar ostao nijem uz veliko negodovanje navijača Hajduka.

Tino Sven Sušić zbog povrede nije nastupio, dok je Avdija Vršajević igrao svih 90 minuta. Na drugoj strani Amar Rahmanović na terenu je proveo posljednjih dvadesetak minuta.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.