Iz Lazija poručili: Branit ćemo Lulića!

Nebeskoplavi u iščekivanju kazne

Iz Lazija poručili: Branit ćemo Lulića!

Fudbalski savez Italije će danas izreći kaznu bh. reprezentativcu Senadu Luliću, koji je nakon utakmice protiv Rome dao 'neprimjerenu' izjavu na račun Antonija Rudigera.

Dok očekuju kaznu, iz Lazija su se još jednom odlučili oglasiti i jasno poručiti da u potpunosti podržavaju svog fudbalera.

"Lulić je provokacijom odgovorio na provokaciju. Odmah smo se izvinuli službenim saopštenjem, a to je učinio i Lulić. Njega su prozvali rasistom što nije istina, ali je tačno da je govorio nekorektnim jezikom", rekao je PR Lazija Arturo Diaconale, koji je potom dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Branit ćemo Lulića do kraja i nadamo se da kazna neće biti preoštra. Istovremeno, očekujemo i ispriku za pojedine pjesme Rominih navijača koje su bile neprikladne".

Podsjetimo, italijanski mediji špekulišu da će Senad Lulić biti suspendovan na čak deset utakmica, ali njegova je sreća u nesreći što su ljudi iz Lazija čvrsto stali uz njega pa je tako jasno da neće biti kažnjen od strane kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi