Iznenađenje? Ćiro otkrio za koga će navijati na derbiju

Bitka za prvaka

Iznenađenje? Ćiro otkrio za koga će navijati na derbiju

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević najavio je veliki derbi Rijeke i Dinama, koji se danas igra na Rujevici.

Pošto je legendarni Ćiro deklarisani navijač Dinama, mnoge je iznenadila njegova poruka da će na derbiju navijati za Rijeku, a razumljivo je i zbog čega.

"Iako sam dinamovac, svim srcem priželjkujem pobjedu Rijeke. Dinamo je prvak deset godina i to je davno prestalo biti interesantno. Niko ne želi gledati takmičenje s jednim favoritom i jednim pobjednikom", započeo je Ćiro, te nastavio:

"Zato se nadam da će Rijeka pobijediti i za nju ću navijati. Bitno je da konačno imamo zanimljivu utrku za prvaka i prvenstvo koje je interesantno. Ipak, želim naglasiti da ovo nije presudna utakmica, ali je jako bitna".

Rijeka i Dinamo svoj meč 27. kola HNL-a igraju večeras s početkom u 19 sati.

Trenutna situacija na tabeli kaže da Rijeka ima 68 bodova, dok je Dinamo drugi sa 64. Eventualnom pobjedom bi klub sa Rujevice bio veoma blizu historijskom naslovu prvaka Hrvatske, jer bi Dinamu 'pobjegao' čak sedam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi