Jedinstven dizajn lopte za novu sezonu Eredivisie
Foto: EPA

Dizajn potpisao holandski tattoo majstor

Jedinstven dizajn lopte za novu sezonu Eredivisie

Iako još nije završena ni ova sezona u najelitnijem rangu holandskog fudbala, iz rukovodstva Eredvisie su već odlučili predstaviti novu loptu kojom će se igrati u narednoj sezoni holandske lige.

U čast 60. godišnjice ovog takmičenja proizvođač Derbystar i čelnici holandske Eredivisie odlučili su predstaviti novu loptu za ovo takmičenje, koja zaista izgleda sjajno. 

Neobičnu ideju u djelo je pretočio holandski tattoo majstor Henk Schiffmacher koji je odgovoran za unikatan dizajn nove lopte nazvane "Eredivisie Brilliant by Henk Schiffmacher".

Na lopti se osim polja sa motivima koji podsjećaju na tetovaže nalazi i specijalni logo posvećen jubileju lige, ali i Schiffmacherov potpis.

"To što sam bio u mogućnosti dizajnirati oficijelnu loptu Eredivisie je ostvarenje sna. Veliki sam ljubitelj fudbala, a u toku svoje karijere sam radio tetovaže nekolicini igrača", izjavio je kreator interesantnog dizajna.

"Koristio sam simbole koji predstavljaju snagu i povezanost. To za mene predstavljaju holandska liga i fudbal uopšte. Nadam se da će igrači, klubovi i navijači to prepoznati i znati cijeniti", dodao je Schiffmacher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi