Kakav božićni "poklon": Pet crvenih kartona za Cataniju

Igrači italijanskog drugoligaša

Kakav božićni "poklon": Pet crvenih kartona za Cataniju

Teme:

Klubovi italijanske Serije B su neposredno pred Božić igrali svoje utakmice, a na rasporedu je bilo 20 kolo.

U derbiju začelja Cittadella je ugostila Cataniju, a na kraju su domaćini slavili sa 3:2 u susretu u kojem je glavni arbitar meča fudbalerima gostujuće ekipe pokazao čak četiri crvena kartona.

Ipak, glavni arbitar nije se zaustavio na tome neko je put na tribine pokazao i treneru ekipe sa Sicilije, što je ukupno pet isključenja na jednom meču. Zvuči gotovo nevjerovatno ali istinito, a vrijedi spomenuti kako su se sva isključenja desila u drugom poluvremenu, od čega tri igračka u tri posljednje minute utakmice.

Cittadella je vodila sa 3:0 već u 59. minuti, ali su fudbaleri Catanije golovima Calaia u 79. i 84. minuti smanjili na 3:2, ali za nešto više nisu imali snage, ali ni dovoljno igrača u finišu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaraditi pet isključenja neposredno pred Božić svakako ne spada među primamljive "poklone".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.