Kladionice čvrsto vjeruju svim bh. timovima u Evropskoj ligi

Željezničar i Široki su veliki favoriti

Kladionice čvrsto vjeruju svim bh. timovima u Evropskoj ligi

U četvrtak su na rasporedu revanš utakmice 1. pretkola Evropske lige, a na sceni će naravno biti sva tri bh. predstavnika u ovom takmičenju - Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg.

Ako se sjetimo prošle sezone, kada su Široki Brijeg, Sloboda i Radnik ispali odmah u 1. pretkolu ovog takmičenja i to bez ijedne pobjede, već sada se može zaključiti da će ovo biti uspješnija sezona za naše klubove u Evropi. Istina, lošija od prošle nije ni mogla biti, ali svaki pomak je dobro došao.

U najboljoj poziciji za plasman dalje je Široki Brijeg, koji je u prvoj utakmici savladao Ordabasy sa 2:0 i u Kazahstanu brani sigurnu prednost. Da su Širokobriježani već jednom nogom u 2. pretkolu govori i koeficijent koje su kladionice odredile na prolaz našeg predstavnika, a on iznosi samo 1.15. Kazahstanski tim jeste favorit za pobjedu na svom terenu (1,75), ali na njihov prolaz dalje se nudi velika kvota 5,00. Vrijedi podsjetiti da je Široki Brijeg jedini bh. klub koji je u 1. pretkolu bio nenosioc.

I Željezničar se nakon prve utakmice protiv Zete na Grbavici (1:0) promovisao u ozbiljnog favorita za plasman u 2. pretkolo. Ako je vjerovati kladionicama, to je vrlo izvjesno jer se na sarajevske Plave nudi skroman koeficijent 1,10, a na Zetu 6.00. Za razliku od Širokog Brijega, Željezničar je određen za favorita i u revanš susretu sa koeficijentom 2,15.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U (naizgled) najtežoj situaciji se nalazi Sarajevo, koje je u prvoj utakmici poraženo od Zarije Balti u Gruziji rezultatom 2:1. Uprkos tome, bordo tim je na toj utakmici pokazao da je kvalitetniji od svog protivnika a to su prepoznale i kladionice, koje nude nizak koeficijent 1,50 na pobjedu Sarajeva. U ponude svjetskih kladionica još uvijek nije uvršteno klađenje na tim koji će proći dalje, ali je jasno da Sarajevo ima nešto veće šanse od Zarije.

Od bh. klubova će u četvrtak prvi nastupiti Široki Brijeg koji će igrati od 17 sati. Meč Sarajeva i Zarije na Koševu zakazan je za 20 sati, a Zete i Željezničara za 20:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi