Ko može da zaustavi napad od 513 miliona eura?

PSG se ne šali

Ko može da zaustavi napad od 513 miliona eura?

E. Škorić

Dolaskom Neymara i Kyliana Mbappea PSG-ov tim ove sezone izgleda nezaustavljivo.

Možda u defanzivi i nije tako 'strašno', no naprijed su Parižani nezaustavljivi. Zamislite napad u kojem su Edinson Cavani, Neymar i Mbappe, a još njima dodajmo i Juliana Draxlera iz drugog plana.

Takav sastav je večeras zaigrao za PSG na  gostovanju u Metzu. Pariški napad vrijedi čak 513 miliona eura. Neymar je koštao 222, Mbappe 180, a Cavani 63 miliona eura kada je doveden iz Napolija prije četiri godine, dok je za Draxlera u januaru prošle godine plaćeno 48 miliona eura.

Zajedno su prošle sezone njih četvorica postigli čak 91 ligaški pogodak i postavlja se pitanje - koja odbrana to može da zaustavi?

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi želi titulu ponovo na Park Prinčeva, no čini se da ima ozbiljan plan da napadne i trofej najboljeg kluba Evrope. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi