Kolarov i Defrel večeras debituju za Romu protiv Tottenhama

Džeko igra protiv stare mušterije

Kolarov i Defrel večeras debituju za Romu protiv Tottenhama

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras u sklopu turneje u Sjedinjenim Američkim Državama igraju svoju drugu prijateljsku utakmicu.

Italijanski klub se već sedam dana nalazi u Americi na pripremama za novu sezonu, a izabranici Eusebija Di Francesca večeras će odigrati drugi pripremni meč. Protivnik Rome bit će Tottenham koji je prije nekoliko dana savladao PSG sa sigurnih 4:2.

U večerašnjem susretu u dresu Rome debitovat će nova pojačanja Aleksandar Kolarov i Gregorie Defrel koji su prije nekoliko dana potpisali za ovaj klub. Mediji u Italiji navode da će se obojica najvjerovatnije naći prvoj postavi. Ako je vjerovati ovim informacijama onda će i bh. napadač Edin Džeko na terenu biti od prve minute.

Tottenham je Džekina stara mušterija, a poznato je da je naš napadač dok je igrao za Manchester City prije nekoliko godina postigao čak četiri gola u jednom meču protiv Tottenhama. Nadamo se da će bh. reprezentativac i večeras biti golgeterski raspoložen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjerovatan sastav Rome: Alisson, Bruno Peres, Fazio, Juan Jesus, Kolarov, Gerson, De Rossi, Nainggolan, Perotti, Defrel, Džeko.

Vjerovatan sastav Tottenhama: Lloris, Trippier, Vertonghen, Wimmer, Davies, Dembele, Wanyama, Onomah, Eriksen, Nkoudou, Janssen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi