Lahm upozorio saigrače pred meč sa Realom
Foto: EPA

Teška utakmica pred Bavarcima

Lahm upozorio saigrače pred meč sa Realom

Jedan od najiskusnijih fudbalera Bayern Munchena Philipp Lahm svjestan je da njegovu ekipu očekuje težak zadatak protiv Real Madrida.

Prvi meč ova dva kluba igra se u srijedu navečer, a pred tu utakmicu je Lahm upozorio svoje saigrače na najveću prednost kraljevskog kluba.

"Svi moramo paziti na njihove kontranapade. Tu su najopasniji i oni su nas koštali prošli put kad smo igrali s njima. Ova ekipa se mora naviknuti da nekada neće imati loptu u svom posjedu i moramo znati da je to u redu protiv Reala. U odbrani svako mora zadržati svoju poziciju i onda ćemo moći da branimo te kontre", rekao je Lahm, koji je potom istakao:

"Za Real nam ne treba samo 11 igrača, već svi koji su u ekipi. Svi moramo biti na najvišem nivou jer se sastajemo sa elitnom ekipom punom fudbalera svjetske klase i to na svim pozicijama".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern i Real su se u Ligi prvaka posljednji put sastali u aprilu 2014. godine, kada su Madriđani u dvomeču slavili sa ukupnih 5:0 i plasirali se u finale. Bavarcima je u posebnom sjećanju ostao debakl na Allianz Areni, gdje je Real slavio sa 4:0.

U slučaju da Real izbaci Bayern, ove dvije utakmice će biti Lahmove posljednje u Ligi prvaka, s obzirom da je sjajni Nijemac već objavio završetak karijere na kraju sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi