Leicester pao na Emiratesu, Welbeck junak Arsenala

Derbi utakmica 26. kola Premier lige

Leicester pao na Emiratesu, Welbeck junak Arsenala

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala savladali su danas na domaćem terenu Leicester (2:1) u okviru 26. kola engleske Premier lige.

Obje ekipe u utakmicu su ušle dosta otvoreno sa željom da slave u današnjem derbiju. Prva ozbiljnija situacija desila se u osmoj minuti kada je fudbaler Leicestera Kante igrao rukom u kaznenom prostoru, ali sudija nije pokazao na bijelu tačku.

Leicester je prvu šansu imao u 16. minuti kada je Vardy zaprijetio glavom, ali je Cech sjajno intervenisao. Deset minuta kasnije odličnu šansu propustio je Alexis Sanchez čiji je udarac izblokirao jedan od štopera gostiju.

U samom finišu prvog poluvremena sudija je svirao penal za Leicester nakon što je Monreal oborio Vardyja u šesneastercu. Isti igrač bio je siguran sa bijele tačke i doveo je Leicester u vodstvo.

Na otvaranju drugog poluvremena Leicester je ostao sa igračem manje. Nakon prekršaja na Giroudom Simpson je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Ovo je znatno otežalo situaciju gostima koji su do kraja utakmice pokušali sačuvati prednost.

Ipak, Arsenal je u 70. minuti utakmice uspio da izjednači, a za 1:1 pogodio je Walcott koji je na teren ušao desetak minuta prije. Dvije minuta kasnije Topnici su mogli do preokreta, ali je Sanchez promašio izglednu priliku.

Fenomenalnu za vodstvo Arsenala propustio je Mertesacker u 85. minuti, kada je njegov udarac glavom otišao nekoliko centimetara pored lijeve stative. Samo minutu kasnije odlično je šutirao Giroud, ali je Schmeichel fenomenalno reagovao.

Ipak, u posljednjim sekundama utakmice Arsenal je stigao do preokreta kada je na asistenciju Ozila pogodak postigao Welbeck koji se nakon deset mjeseci pauze vratio na teren.

Leicester je ostao na prvom mjestu Premier lige sa 53 boda, dok je Arsenal drugi sa dva boda manje.

Premier liga, 26. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Leicester 2:1


1 by ss_video
Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi