Luis Enrique jasno rekao šta misli o odlasku Vidala

Svjestan da ima nezadovoljnih u ekipi

Luis Enrique jasno rekao šta misli o odlasku Vidala

E. Čaušević

Ekipa Barcelone sutra igra derbi protiv Atletico Madrida u okviru 5. kola La Lige.

Trener katalonske ekipe Luis Enrique ove sezone mnogo eksperimentiše na poziciji desnog beka, na kojoj najčešće u zadnje vrijeme igra Sergi Roberto. Zbog toga je Aleix Vidal izjavio da će najvjerovatnije već u januaru napustiti katalonsku ekipu.

Vidal je prošlog ljeta stigao na Nou Camp, ali nije uspio da se izbori za mjesto u prvoj ekipi Barce. On je u novoj sezoni nastupio u samo dvije utakmice, a protiv Leganesa meč je gledao sa tribina.

Enrique je danas izjavio da zna da je Vidal nezadovoljan svojim statusom u ekipi, ali mu je jasno poručio šta treba uraditi da to promijeni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Znam da će cijelu sezonu biti priča o mojim eksperimentima, to je normalno kod svih trenera. Svjestan sam da ima i onih koji su nezadovoljni. Vidalu mogu samo reći da bude vrijedan na treninzima i da me uvjeri da mu dam šansu. To je poruka za sve igrače koji nisu zadovoljni statusom u ekipi", rekao je Enrique.

U posljednje vrijeme mnogo se priča i o tome da će Barcelona u januaru dovesti pojačanje iz Arsenala, Hectora Bellerina. U tom slučaju Vidal će sasvim sigurno potražiti novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi