Matematika kaže da je moguće, a Robben se kiselo smije
Foto: EPA

Holandija mora slaviti sa sedam razlike

Matematika kaže da je moguće, a Robben se kiselo smije

E. Škorić

Matematika je za mnoge jedina nada uoči posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Matematički, još se neke reprezentacije mogu domoći baraža, no manje-više se mnoge stvari znaju. Holandija je jučer slavila s 3:1 protiv Bjelorusije, ali je na tri boda od Švedske.

Šveđani, osim toga, imaju puno bolju gol-razliku od Holandije uoči zadnjeg kola, a upravo će se ove dvije selekcije sastati za dva dana u Holandiji.

Šta treba Holanđanima? Čudo! Moraju slaviti sedam razlike protiv sjajne selekcije Švedske da odu u baraž, ali iskusni Arjen Robben je jučer rekao kako se "to neće dogoditi", svjestan i sam da je to u domenu naučne fantastike.

"Boli, ali tako je u sportu. Nažalost, nemoguće je dobiti Švedsku sa sedam razliike", kazao je 33-godišnji Robben, koji nije htio potvrditi odlazak iz reprezentacije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Vidjet ćemo nakon Švedske", dodao je krilni nogometaš Bayerna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti