Maxi Lopez se vraća u grad kojeg ne pamti po dobrom
Foto: EPA

Stigla ponuda iz Genove

Maxi Lopez se vraća u grad kojeg ne pamti po dobrom

M. Šljivak

Poznati argentinski fudbaler Maxi Lopez (33) dobio je veoma zanimljivu ponudu za nastavak karijere.

On bi u narednih godinu dana mogao nositi dres Genove, koja iskusnog napadača vidi kao pravu zamjenu za Giovannija Simeoena, koji je pred odlaskom iz kluba.

Iako ima 33 godine, Maxi Lopez je glavna želja čelnika tima s Marassija. Ako dođe do saradnje, biće to njegov povratak u grad gdje mu je sve krenulo nizbrdo. Prije nekoliko godina je igrao za Sampdoriju, ali taj period ne pamti po dobrom, jer mu je tadašnji saigrač Mauro Icardi "oteo" suprugu, nakon čega je izbio veliki skandal na Apeninima.

Maxi iza sebe ima bogatu karijeru. Počeo ju je u argentinskom velikanu Riveru, da bi 2005. godine kao veliki talenat stigao u Barcelnu.

Tu se nije snašao. Uslijedile su potom mnogobrojne evropske avanture, a posljednje dvije sezone je nosio dres Torina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, trener Bikova Siniša Mihajlović ga je prošle sezone konstantno prozivao zbog težine, pa je Maxi dobijao minute na kapaljku.

Sada je očigledno došlo vrijeme za novi početak, pa bismo argentinskog napadača od naredne sezone mogli gledati u dresu Genove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi