Menadžeri i transferi pod posebnom pažnjom od januara

FIFA formirala tijelo za razmatranje transfera

Menadžeri i transferi pod posebnom pažnjom od januara

M. Šljivak
Teme:

FIFA, FIFPro, Evropska asocijacija klubova i Forum svjetskih liga postigli su dogovor o saradnji sa novim Fudbalskim komitetom FIFA, koji uključuje nacionalne Saveze i konfederacije.

Cilj ove saradnje je stvaranje radne grupe za razmatranje transfera u svijetu fudbala, ali i spriječavanje nelegalnih radnji prilikom dogovora između klubova, igrača i menadžera.

Ova organizacija će od januara imati zadatak da razmotri uticaj ogromnih transfera na ravnotežu između klubova unutar liga, ali će i pratiti uloge menadžera u transferima, dešavanja u transfer roku, sistema posudbi i broja fudbalera unutar jednog tima.

Predsjednik FIFA Gianni Infantino je formiranje ovog tijela označio kao veliki napredak za svijet fudbala.

"Svjedok sa sjajne saradnje između fudbalskih organizacija. Bili su ovo komplikovani pregovori, ali na kraju dana i nakon svih dogovora pobijedio je fudbal", rekao je Infantino.

FIFA će formiranjem radne grupe pokušati da spriječi bespotrebno razbacivanje novcem od strane klubova, ali i da zaustavi nelegalne radnje fudbalskih agenata koji su često sklapali posebne ugovore sa klubovima koji su im donosili ogromne zarade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi