Messi oživio Barcelonin san o tituli
Foto: EPA

Pobjeda Barcelone nad Athleticom

Messi oživio Barcelonin san o tituli

M. Šljivak

Fudbaleri Barcelone savladali su večeras u 34. kolu Primere na Nou Campu ekipu Athletic Bilbaa s 2:1.

Prvih 45 minuta ovog susreta su donijeli vrlo otvorenu igru s obje strane. Gosti iz Bilbaa su prvu zaprijetili i to u devetoj minuti. Aduriz se našao u sjajnoj prilici, ali je golman Barcelone Pinto odličnom reakcijom spasio svoj gol.

Zatim je Barca u nekoliko navrata prijetila. Ipak, Iraizoz je branio šuteve Pedra i Messija, dok je udarac Adriana zaustavljen na putu prema mreži. Uzvratio je u 31. minuti Aritz Aduriz. Fantastično je pokušao, ali se spektakularnom golu ispriječila stativa. U nastavku akcije Susaeta je pokušao, no Pinto je sjajno odbranio.

Alexis i Pedro su imali pokušaje do kraja prvog poluvremena. Iraizoz je ove pokušaje bez problema branio, te se na odmor otišlo bez golova, 0:0...

Nakon pet minuta igre u nastavku Nou Camp je zanijemio. Fantastični Aritz Aduriz je pogodio mrežu Barcelon za prednost gostiju iz Baskije od 1:0.

Pedro i Messi su potom za Barcelonu imali odlične prilike, ali nisu imali koncentracije u završnici. Ipak, u 72. minuti Barca je stigla do izjednačenja. Mrežu Iraizoza je pogodio Pedro nakon odlične akcije Alvesa i Alexisa za poravnanje rezultata na 1:1.

Samo tri minute kasnije Barca stiže do preokreta. Lionel Messi je pogodio iz slobodnog udarca za prednost Katalonaca od 2:1. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 2:1 za Barcelonu, koja je tako ponovo četiri boda iza madridskog Atletica.

Primera, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Athletic 2:1 (Pedro 72', Messi 75' / Aduriz 50')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.