Messija i društvo je dijelilo 18 minuta od tragedije

Izbjegnuta tragedija selekcije Argentine

Messija i društvo je dijelilo 18 minuta od tragedije

M. Šljivak

Nedavna tragedija u kojoj je poginula gotovo kompletna ekipa brazilskog Chapecoensea spojila je fudbalski svijet.

Širom svijeta odata je počast tragično nastradalim fudbalerima, koji su 28. novembra stradali u stravičnoj avionskoj nesreći.

Istim avionom su dvije sedmice ranije putovali i reprezentativci Argentine, koji su također umalo doživjeli tragediju.

Argentinski mediji tvrde kako se na putu prema Brazilu avion kompanije LaMia ponovo kockao s gorivom, zbog kojeg ne tragično poginula ekipa Chapecoensea.

Let selekcije Argentine iz Brazila do Buenos Airesa trajao je četiri sata i četiri minuta, a mediji u ovom zemlji su došli do informacija kako je avion imao goriva za još samo 18 minuta leta.

Srećom po argentinske zvijezde, oni su uspješno stigli kući, ali tu sreću nisu imali igrači Chapecoensea koji su izgubili živote zbog ljudskog nemara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi