Messiju samo bod od Džeke i Baždarevića
Foto: EPA

Poznato kako je ko glasao za igrača i trenera godine

Messiju samo bod od Džeke i Baždarevića

S. Bošković

Cristiano Ronaldo večeras je stigao do pete titule za najboljeg igrača svijeta u izbori FIFA-e.

FIFA je nakon toga objavila glasove kapitena i izbornika fudbalskih reprezentacija, a ispred Bosne i Hercegovine su glasali Edin Džeko, te Mehmed Baždarević, a ako je suditi po bodovima Lionel Messi, fudbaler Barcelone, nije impresionirao bh. dvojac svojom igrom u proteklih godinu dana, te je dobio samo jedan bod i to od Edina Džeke. 

U glasanju za najboljeg trenera svijeta Džeko je maksimalnih pet bodova dao treneru Real Madrida Zinedineu Zidaneu, koji ja na kraju i proglašen najboljim trenerom, dok je tri boda dao Joseu Mourinho, treneru Manchester Uniteda, a jedan bod je dao i Leonardu Jardimu, stručnjaku na klupi Monaca. 

Što se tiče najboljeg igrača svijeta kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine pet bodova je dao Ronaldu, tri boda je dobio Buffon, golman Juventusa, a jedan Lionel Messi. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mehmed Baždarević  je također dao pet bodova Ronaldu, Sergio Ramos je dobio tri, dok je Buffon dobio jedan bod. Po njemu je trener godine bio Massimiliano Allegri, trener Juventusa. Tri boda je odlučio dati Zidaneu, dok je jedan dobio Leonardo Jardim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi