Mitrović: Teže je igrati u Championshipu nego u Premier ligi
Foto: EPA

Tvrdi srbijanski napadač

Mitrović: Teže je igrati u Championshipu nego u Premier ligi

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović imat će priliku da sljedeće sezone ponovo igra u Premier ligi. 

Mitrović se sa svojim Newcastleom nakon godinu dana vratio u elitni rang engleskog nogometa, ostvarivši plasman četiri kola prije kraja sezone, a igranje u Championshipu za njega je bilo vrijedno iskustvo u karijeri.

"Ovaj tim je poseban i zbog toga smo uspjeli da izborimo povratak u Premier ligu. Nisam vjerovao kada su mi rekli da je igranje u ovoj ligi teško. Za mene je Championship fizički teži nego Premier liga", kazao je Mitrović. 

Newcastle se trenutno nalazi na drugom mjestu Championshipa sa 88 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Brightona. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imamo šansu da na kraju završimo kao lideri, ali najvažnije od svega je što ćemo sljedeće sezone biti tamo gdje pripadamo", dodao je reprezentativac Srbije.

Za Newcastle ovaj 22-godišnji napadač nastupa od 2015. godine. Prethodno je nosio dresove Anderlechta, Partizana i Teleoptika.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi