Moggi ponovo u fotelji: Radit ću bez plate

Vratio se fudbalu

Moggi ponovo u fotelji: Radit ću bez plate

Kontroverzni "fudbalski radnik" Luciano Moggi vratio se fudbalu. 

Nekadašnji generalni direktor Juventusa, inače poznat po učešću u aferi "Calciopoli", dogovorio je trogodišnju saradnju sa Partizanijem i u narednom periodu će imati ulogu savjetnika u albanskom klubu.

Za svoju funkciju Moggi neće dobijati novac, već se vraća iz ljubavi prema fudbalu.

"Moja uloga u klubu će biti da predsjedniku dajem mišljenje u vezi igrača. To je sve, on će dalje odlučivati. Već nekoliko mjeseci sarađujemo, a u Tirani sam često prisutan u posljednje vrijeme", kazao je Moggi i potom dodao:

"Za sada neću biti plaćen, ali ako bude dobro išlo i ako moji savjeti donesu neku korist, prihvatit ću ponuđeno u znak prijateljstva. Fudbal je moja druga, volim da budem stalno obaviješten, kao što svi znaju", istakao je Moggi koji je s predsjednikom Partizanija u prijateljskim odnosima. 

Moggi je u prošlosti osuđen kao glavni organizator nečasnih radnji zbog kojih je Juventus bio izbačen u Seriju B. Također, Staroj dami su tada  oduzete i dvije titule šampiona Italije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi