Morata: Drago mi je što ću igrati za Chelsea
Foto: EPA

Novo pojačanje Plavaca

Morata: Drago mi je što ću igrati za Chelsea

Španski napadač Alvaro Morata će od naredne sezone nastupati na Stamford Bridgeu.

Morata je postigao dogovor sa čelnicima Chelseaja, koji su se uspjeli dogovoriti i sa Real Madridom oko obeštećenja, pa bi danas trebao proći ljekarske preglede i zvanično potpisati petogodišnji ugovor.

Alvaro Morata je već stigao u London, a u prvoj izjavi po dolasku u Veliku Britaniju poručio je da je sretan što će potpisati za Chelsea.

"Ovo je najbolji klub. Konačno sam stigao i drago mi je što ću igrati za Chelsea. Radujem se i saradnji sa Conteom, koji je jedan od najboljih trenera na svijetu", rekao je Morata, koji je potom dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Premier liga je jedna od najboljih liga i sretan sam što ću igrati ovdje. Siguran sam da ću se brzo prilagoditi na engleski stil fudbala koji je težak".

Morata će najvjerovatnije postati najskuplje pojačanje u historiji Chelseaja koji će ga platiti između 80 i 85 miliona eura. Prije njega na prvom mjestu bio je Fernando Torres koji je plaćen 58,5 miliona eura kada je stigao iz Liverpoola. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi