Morata i Zaza za pobjedu Stare dame, Aguero spasio City
Foto: EPA

City i Juventus slavili

Morata i Zaza za pobjedu Stare dame, Aguero spasio City

M. Šljivak

Juventus je stigao do druge pobjede u novoj sezoni Lige prvaka. Večeras je Stara dama u Torinu savladala Sevillu s 2:0.

Dominirao je Juve u ovom meču, a do zasluženog vodstva su stigli u 41. minuti. Alvaro Morata je završio sjajnu akciju za prednost od 1:0 nakon prvog dijela.

Biancoeri su bili bolji tim i u nastavku. Sve dileme oko pobjednika riješene su u 87. minuti kada je Simone Zaza pogodio za konačan rezultat od 2:0.

Borussia je u Moenchengladbachu dočekala Manchester City, a na kraju su Građani preokretom stigli do pobjede od 2:1.

Odlično je domaći tim igrao, ali na kraju su poraženi. Prvo poluvrijeme donosi nekoliko odličnih šansi, a najbolju je propustio Raffael, kojem je Joe Hart odbranio penal u 20. minuti.

Ipak, nakon devet minuta igre u drugom poluvremenu, Borussia stiže do vodstva. Sjajnu akciju je završio Lars Stindl za vodstvo njemačkog tima od 1:0.

Radost domaćeg tima trajala je samo 11 minuta. Nicolas Otamendi je u 65. minuti izjednačiona 1:1, iako je lopta i pri udarcu Martina Demichelisa prešla gol-liniju.

Do kraja je City dominirao. Stvarali su šanse, a u 90. minuti Sergio Aguero je pogodio s penala za pobjedu od 2:1.

Grupa D, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juventus - Sevilla 2:0 (Morata 41', Zaza 87')
Borussia - Manchester City 1:2 (Stindl 54' / Otamendi 65', Aguero 90'p)

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.