Može li Džeko odbraniti titulu najboljeg strijelca?
Foto: EPA

Kladionice izbacile koeficijente

Može li Džeko odbraniti titulu najboljeg strijelca?

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala u Italiji s nestrpljenjem očekuju početak nove sezone u Seriji A koja će prema najavama biti najuzbudljivija u prethodnih šest godina.

Unazad šest sezone Juventus je s lakoćom osvajao Scudetta, ali ove sezone rivali su odlučni da pokušaju pomrsiti račune Staroj dami. Nova sezona Serije A počinje 20. avgusta i prema najavama u italijanskim medijima pred nama je najuzbudljivija sezona u posljednjih šest godina.

Sigurno je da će se velika borba voditi i za nagradu najboljeg strijelca Serije A koju je prošle godine osvojio Edin Džeko. Bh. napadač je u dresu Rome postigao 29 golova, a iza sebe ostavio je Mertensa, Higuaina, Icardija, Belottija i Immobilea. Ipak, ove godine konkurencija će imati više motiva da nadmaši Džeku, a nadamo se da će i naš kapiten ponovo zasijati kao prošle sezone.

Kladionice u Italiji već su objavile koeficijente ko ima najviše šansi da ponese titulu najboljeg strijelca. Prema njihovim procjenama najviše šanse za to ima Gonzalo Higuain i koeficijent na napadača Juventusa je 3,50 eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iza njega je Edin Džeko, a koeficijent na bh. napadač je pet eura. Treći favorit prema kladionicama je Mauro Icardi (6,50), a zatim slijede Dries Mertens i Andrea Belotti (8,50). Iza njih su Arkadiusz Milik i Ciro Immobile sa koeficijentom od 12 eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi