"Neymara sam htio izbaciti barem deset puta"

Selektor Brazila o Neymaru

"Neymara sam htio izbaciti barem deset puta"

Fudbaleri Brazila uskoro će nastaviti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a naredni protivnici će im biti Argentina i Peru.

Selektor petostrukih prvaka svijeta Tite poručio je da je u meču protiv Bolivije, koji je igran početkom ovog mjeseca, Neymara iz igre htio izvaditi barem deset puta zbog nediscipline i konflikta sa protivničkim fudbalerima.

"Znate li koliko sam puta poželio Neymara izvesti iz igre u drugom poluvremenu protiv Bolivije? Barem desetak puta... Ali on je sada u procesu sazrijevanja i određene stvari treba osjetiti na svojoj koži... Rekao sam mu: 'Neymare, zaboravi na karton, igraj, pucaj i driblaj. Na prvoj trećini terena nije sigurno, igraj brže i šalji brže lopte, ali u napadu možeš igrati kako želiš", rekao je Tite.

Podsjetimo da je Neymar na tom meču dobio i jedan veoma težak udarac laktom od strane fudbalera Bolivije zbog kojeg je njegovo lice bilo prekriveno krvlju, ali na kraju se ipak sve dobro završilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi