"Nije im čudno kad Partizan za 15 minuta postigne tri gola"

Direktor Crvene zvezde poručio

"Nije im čudno kad Partizan za 15 minuta postigne tri gola"

A. Beganović

U 1. kolu srbijanske Super lige fudbaleri Crvene zvezde su sa ubjedljivih 6:2 savladali OFK Beograd.

Romantičari s Karaburme su mnogo bolje otvorili jučerašnji susret, te su nakon prvog poluvremena imali prednost 2:0. No, u drugom dijelu se budi Zvezda i postiže šest pogodaka za ubjedljiv trijumf.

Odmah nakon ovog susreta u srbijanskim medijima se počelo pričati o štimanju rezultata, Zvezda je optužena iako bila kakva istraga nije sprovedena. Čak su se u medijima oglasili i predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i Komesar za bezbjednost Milivoj Mirkov.

Tim povodom održana je press konferencija na kojoj se novinarima obratio direktor Zvezde, Zvezdan Terzić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Sve je to kuhinja FSS i Partizana predvođena izjavama Mirkova i Karadžića, koji je navodno zatražio hitnu istragu. Nije im čudno što je Partizan dao tri gola za 15 minuta, ali je čudno kada to Zvezda uradi. Nisam čuo da se general Mirkov oglašavao nakon meča sa Metalcem, ekipom čiji je vlasnik istovremeno bio i potpredsjednik Partizana i član Izvršnog odbora FSS u Karadžićevo vrijeme. Pozivam UEFA-u i Interpol da sprovedu hitnu istragu", između ostalog je rekao Terzić.

"Pustite me tih priča, nikada u životu nisam ušao u kladionicu niti pričao s nekim o tome. Nemojte Zvezdu vezivati za te čaršijske priče. Tole je spreman za pakt sa đavolom da bi ostao na vlasti. Sjetite se samo finala Kupa Partizan - Vojvodina kada je ekipa iz Novog Sada povukla tim, a on da bi izbjegao zvižduke i gađanje jajima dodijelio im je naredno finale Kupa", dodao je Terzić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.