Ništa od Kine: Rooney već izabrao novi klub?

Everton želi da se vrati kući

Ništa od Kine: Rooney već izabrao novi klub?

E. Čaušević

Kapiten Manchester Uniteda, Wayne Rooney, u posljednje vrijeme utakmice svog kluba posmatra s klupe za rezervne igrače i sve više se govori o njegovom odlasku s Old Trafforda.

Nakon što je Jose Mourinho stigao na klupu Crvenih đavola engleski napadač utakmice svog kluba većinom prati sa klupe. Iako se špekulisalo da bi karijeru mogao nastaviti u Kini u borbu za kapitena Uniteda uključio se i njegov nekadašnji klub.

Naime, čelnici Evertona danas su jasno priznali da imaju želju da dovedu Rooneyja na kraju ove sezone na Goodison. Problem im pravi visoka plata koju Rooney trenutno ima u Unitedu. Ovaj napadač sedmično zarađuje 230.000 funti, ali nije isključeno da pristane na Evertonove uslove kako bi se konačno vratio kući.

Everton bi na kraju sezone trebao poslati ponudu na Rooneyja, ali se još uvijek ne zna koliko je ovaj engleski klub spreman da plati za svog nekadašnjeg napadača. Rooney je Everton napustio 2004. godine kada je potpisao za Manchester United gdje je osvojio sve što se moglo osvojiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi