Ozil: Leicester zaslužuje svako poštovanje

Uoči derbija na Emiratesu

Ozil: Leicester zaslužuje svako poštovanje

Derbi 26. kola engleske Premier lige bit će odigran na Emiratesu, gdje će se u nedjelju sastati Arsenal i Leicester.

Duel dvije prvoplasirane ekipe (uz Tottenham) privlači veliku pažnju, a uprkos sjajnoj formi Leicestera, mnogi ih vide kao autsajdere u ovom duelu.

Prepun respekta prema ekipi Claudija Ranierija je ponajbolji fudbaler Arsenala Mesut Ozil.

"Leicester je ekipa koja zaslužuje svako poštovanje. Ovo što su do sada postigli je sjajno i to treba cijeniti", rekao je Ozil, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To što je Leicester prvi na tabeli u februaru je jedno od najvećih iznenačenja u najjačim evropskim ligama u posljednjih nekoliko godina. Svoju snagu su pokazali protiv Manchester Cityja, kojeg su u gostima vodili sa 3:0 nakon 60 minuta. Bit će teško zaustaviti ih".

Arsenal i Leicester svoj derbi meč igraju u nedjelju s početkom u 13 sati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi