Papac se prisjetio epske utakmice: Smijao sam se i plakao
Foto: EPA

Prisjetio se prošlosti

Papac se prisjetio epske utakmice: Smijao sam se i plakao

Ime Saše Papca upisano je zlatnim slovima u historiju Glasgow Rangersa.

Papac je za Glasgow nastupao u periodu od 2006. do 2012. godine i za škotski tim je odigrao preko 200 utakmica, a danas kada je daleko od fudbalskih terena prisjetio se nekih od najsjajnijih trenutaka karijere. 

Jedan od trenutaka datira iz 2008. godine kada je Glasgow igrao u Evropskoj ligi protiv Fiorentine. Papac i društvo su tada trijumfovali nakon jedanaesteraca.

"Bilo je puno posebnih utakmica, ali definitivno protiv Fiorentine je jedna od najvažnijih. Nakon 0:0 na Ibroxu, znali smo šta moramo učiniti u Italiji. Svi smo bili nervozni pred utakmicu. Pred WC kabinom u svlačionici je bio predugačak red", prisjetio se Papac u razgovoru za Eveningtimes.co.uk i potom nastavio: 

"Pokazali smo se u dobrom svjetlu. Borili smo se tokom 120 minuta, ali nije bilo golova i na kraju su odlučili penali. Kada je Nacho postigao pobjednički penal nisam mogao obuzdati emocije. Bio je to fantastičan osjećaj. Te večeri sam se u pet sekundi smijao i plakao, to je ono što se jednom doživi u karijeri", kazao je bivši bh. reprezentativac.

Među utakmice koje posebno pamti Papac je dodao i pobjedu nad Celticom ostvarenu 20. marta 2011. godine, te ubjedljiv trijumf nad Kilmarnockom (5:1) dva mjeseca kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi