Pique otkrio kako je 2014. godine umalo završio karijeru

Želio završiti svoju karijeru

Pique otkrio kako je 2014. godine umalo završio karijeru

E. Čaušević

Odbrambeni fudbaler Barcelone, Gerard Pique, izjavio je za španske medije da je prije dvije godine razmišljao da završi svoju karijeru.

Pique je prije nekoliko dana izjavio da će se uskoro penzionisati iz reprezentacije Španije jer su mu navijači "ubili" draž igranja. Ipak, veliko iznenađenje za sve bilo je kada je ovaj fudbaler priznao da je prije dvije godine razmišljao da završi svoju karijeru.

Naime, Barcelonu je tada sa klupe vodio argentinski stručnjak Gerardo Martino, te je to najlošija sezona katalonske ekipe u posljednjih desetak godina. Loše igre su teško pale Piqueu koji je želio da okači kopačke o klin.

"Motivacija je sve u fudbalu. Prije dvije godine bio sam na korak da se penzionišem jer nisam više imao tu želju za igru. Srećom stvari su se promijenile jako brzo, a dolaskom Luisa Enriquea vratila mi se motivacija. Sljedeću sezonu smo osvojili sve titule i presretan sam što nisam završio karijeru. To je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri", rekao je Pique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dodatni "razlog" da završi karijeru bila je očajna igra reprezentacije Španije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Španci su tada branili titulu svjetskog prvaka, ali su eliminisani već u grupnoj fazi. Ipak, Pique je odlučio da nastavi da igra i jasno je da nije pogriješio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti